Pharma Nord   Uutiskirje
- omasta terveydestään kiinnostuneille

Näin vältyt tuhlaamasta rahojasi:

Vain yksi ubikinonivalmiste läpäisi testin

Oletko koskaan pohtinut, päätyykö nielaisemasi Q10-valmiste todella verenkiertoosi asti? Uudessa Q10:n biologista hyötyosuutta käsittelevässä tutkimuksessa paljastui yllättävä tulos.

Miksi niin monet ihmiset ostavat ubikinonivalmisteita varmistumatta, pystyykö  ubikinoni todella imeytymään niistä? Hiljattain julkaistussa tutkimuksessa vertailtiin kuuden Q10-valmisteen biologista hyötyosuutta eli sitä, kuinka suuren osan valmisteiden ubikinonista elimistö pystyy hyödyntämään. Tutkimus paljasti, että ainoastaan yhden valmisteen biologinen hyötyosuus oli hyvä, neljällä se oli heikko ja yksi ei imeytynyt lainkaan. Jos tutkimuksessa havaittujen laatuerojen voi katsoa heijastavan markkinoilla olevien Q10-valmisteiden laatueroja, miljoonat ihmiset ostavat valmisteita, joista ei saa rahoilleen vastinetta.

 

Tanskalainen testivoittaja imeytyy tuplasti paremmin

Tutkimuksessa (López-Lluch ym. 2018) espanjalaisen Pablo de Olaviden yliopiston ubikinonitutkijat testasivat kuutta erilaista 100 milligramman vahvuista Q10-valmistetta 14 terveellä koehenkilöllä selvittääkseen, kuinka hyvin valmisteet imeytyvät. Ainut tutkimuksessa pärjännyt valmiste oli tanskalaisen Pharma Nordin ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10, joka sisältää farmaseuttista laatua olevaa koentsyymi Q10:tä soijaöljymatriksissa. Bio-Qinon Q10 imeytyi kaksi kertaa niin hyvin kuin tutkimuksessa toiseksi tullut valmiste ja vähintään kolme kertaa niin hyvin kuin testin muut neljä valmistetta.

Tieteellisiin tutkimuksiin hyväksytty

Pharma Nordin Q10-valmiste ei pärjännyt aivan ensi kertaa näin hyvin hyötyosuustutkimuksissa. Se on eniten biologisen hyötyosuuden ja turvallisuuden näkökulmasta tutkittu valmiste, minkä vuoksi se valittiin tutkimusvalmisteeksi Q-Symbioon (Mortensen ym. 2014) ja KiSel-10:een (Alehagen ym. 2013), jotka ovat kaikkien aikojen suurimpia ja uraauurtavimpia sydänpotilailla toteutettuja ubikinonitutkimuksia.

 

Ubikinonia on käsiteltävä taiten

Koentsyymi Q10 imeytyy rakenteensa vuoksi huonosti ja on siten vaikeasti elimistön hyödynnettävissä. Ubikinonimolekyyleillä on taipumus tarttua yhteen ja muodostaa liukenemattomia kiteitä, joiden ei ole mahdollista päästä suoliston kudosten läpi. Pharma Nord onnistunut kehittämään erityisen lämpökäsittelymenetelmän, jossa ubikinonikiteiden pinta muuttuu sellaiseksi, että niiden on mahdollista liueta. Liuenneina Q10-molekyylit ovat irtautuneet kidemuodosta ja pystyvät imeytymään suoliston limakalvon läpi, mikä mahdollistaa niiden pääsyn verenkiertoon elimistön hyödynnettäviksi.

Taattua laatua

Bio-Qinon on kansainvälisesti tunnettu ja luotettu valmiste. Se on kansainvälisen ubikinonitutkijoiden järjestön (International Coenzyme Q10 Association) virallinen vertailuvalmiste ja siitä on yli 100 julkaistua tutkimusta. Pharma Nord käyttää ainoastaan korkeinta mahdollista farmaseuttista laatua olevaa raaka-ainetta ja on patentoinut ubikinonivalmisteiden tuotannossa käyttämänsä menetelmän. Tuote valmistetaan Tanskassa Pharma Nordin omassa lääketehtaassa farmaseuttisia laatuvaatimuksia noudattaen. Valolle ja hapelle erittäin herkkä ubikinoni on suljettu valolta suojaaviin kapseleihin, jotka pakataan hapelta suojaaviin hygieenisiin läpipainopakkauksiin. Korkealaatuinen pakkaustekniikka osaltaan takaa ubikinonin hyvän säilyvyyden.
 

Voit lukea lisää Bio-Qinon Q10:stä painamalla tästä
 

Lähteet:
Alehagen U, et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-years prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. International Journal of Cardiology. 2013.

López-Lluch G, et al. Bioavailability of coenzyme Q10 supplements depends on carrier lipids and solubilization. Nutrition (online). 2018.

Mortensen SA, et al. The Effect of Coenzyme Q10 on morbidity and mortality in chronic heart failure. Results from Q-SYMBIO: a randomized double-blind trial. Journal of the American College of Cardiology: Heart Failure. 2014.