Finland | Select other Country

BioActive Uniqinol – hyvin imeytyvä ubikinoli.

 • Sisältään ubikinonia sen pelkistetyssä muodossa ubikinolina

 • Dokumentoitu  hyötyosuus ja laatu

 • Erityinen tuotanto- ja kapselointimenetelmä, jotka suojaavat suojaavaat  ubikinolia valolta ja  hapelta

 • Valmistettu Tanskassa lääketehtaille asetettujen farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaisesti

 

BioActive Uniqinol® 30 mg QH

Pharma Nord

60 kaps

430  pistettä

Tutustu tähän tuotteeseen liittyviin tuoteryhmiin

[Ikenet ja hampaat|, Jaksaminen, väsymys ja aikaero|, Sydän ja verenkierto|, Vitamiinit|]
Tulosta sivu
Suositeltu vuorokausiannos 1 – 6 kaps. sisältää:  
Ubikinolia, koentsyymi Q10-H2 (CoQ10 pelkistyneenä) Uniqinol®         30 - 180 mg*

*vuorokautisen saannin verailuarvoa ei ole määritelty. 

Tuotetiedot / Produktfakta

Annostus:
Suositeltu vuorokausiannos on 1 kapseli 1 - 6 kertaa päivässä ruokailujen yhteydessä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Säilytys:
Huoneenlämmössä, suojassa auringonvalolta.
Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Ainesosat:
Kookosöljy,
kapselin kuori (liivate),
kosteudensäilyttäjä (glyseroli),
ubikinoli Q10-H2 (Uniqinol®),
väri (E150c),
hapettumisenestoaine (askorbiinihappo),
sakeuttamisaine (piidioksidi),
väri (E171),
hapettumisenestoaine (tokoferoliuute).

60 kaps. paino = 43 g

Mitä BioActive Uniqinol® 30 mg on?

BioActive Uniqinol® sisältää ubikinonia sen aktiiviseen muotoon pelkistyneenä  ubikinolina.

BioActive Uniqinol® sisältää ubikinonia sen pelkistyneessä muodossa ubikinolina. Valmiste on valmiiksi liuenneena kasviöljyyn ja suojattu sekä valon että hapen vaikutuksilta pehmytgelatiinikapseleissa. Yhdessä kapselissa on 30 mg ubikinolia ja 12 mg askorbiinihappoa.

Luonnostaan ubikinolilla on kuitenkin eräs heikkous. Se on erittäin epävakaa  muoto, koska se hapettuu hyvin nopeasti takaisin ubikinoksi joutuessaan alttiiksi hapen vaikutukselle. Tästä ominaisuudesta johtuen se on äärimmäisen haasteellinen aine tuotannossa, kun halutaan valmistaa vakaa ubikinolivalmiste. Pharma Nordilla on onnistuttu kehittämään  kiteyttämismenetelmä, jonka ansiosta se pysyy pelkistyneessä aktiivimuodossaan ubikinolina.

Patentoidut pehmytgelatiinikapselit suojaavat BioActive Uniqinolia valolta ja hapelta, jotta ainesosa kulkeutuu kehossa varsinaiseen tarkoitukseensa.

BioActive Uniqinol on vahva antioksidantti, joka tukee kehon alhaisten Q10-pitoisuuksien nostamista.

Miksi BioActive Ubiqinol?

 • BioActive Uniqinol sisältää Q10 kasviöljyssä, valolta suojattuna pehmytgelatiinikapseleissa
 • BioActiven raaka-aine Q10 vastaa kehon muodostamaa Q10:tä
 • Q10-muoto, jota BioActive Uniqinolissa käytetään, on täysi cis-isomeereistä vapaa trans-muoto. Siinä ei myöskään ole jäämiä ympäristömyrkyistä, kuten ei muissakaan Pharma Nordin laatuvaatimukset täyttävissä Q10-tuotteissa.
 • BioActive Uniqinolin Q10-raaka-aine eikä kasviöljy  sisällä GMO-ainesosia
 • BioActive Uniqinol valmistetaan farmaseuttisia laatuvaatimuksia noudattaen, ja valmisteen sekä biologinen hyötyosuus että laatu osoitetaan dokumentoidusti.

Mitä on koentsyymi Q10?

Koentsyymi Q10 tai lyhyemmin Q10 on rasvaliukoinen vitamiinin kaltaine aine, jota esiintyy kahdessa muodossa: ubikinonina ja ubikinolina.
Sana “ubique” tulee latinankielestä ja tarkoittaa  “kaikkialla”.

Kun solu tarvitsee energiaa, se muuntaa ravintoiaineiden rasvojen, hiilihydraattien ja proteiineihin sidotun  energian ATP-molekyyliksi (adenosiinitrifosfaatiksi),  joka varastoi energian sen kemialliseen muotoon. Solu rikkoo ATP-molekyylin ja vapauttaa sen energian. Koko prosessi tapahtuu  mitokondrioissa, jotka ovat pienen pienien papujen muotoisia solujen sisällä olevia “voimalaitoksia”. Kaikissa mitokondrioissa on Q10. Lihassolut ovat erityisen riippuvaisia suurista energian tuotantomääristä, jonka vuoksi lihassoluissa on suhteellisesti enemmän mitokondrioita kuin monissa  muissa soluissa. Sydänlihaksella on huomattavan suuri tarve tuottaa energiaa, jonka vuoksi se on hyvä esimerkki elimestä, jonka soluissa on huomattavan suuri määrä mitokondrioita.

Hyviä Q10 lähteitä:
Q10 saadaan erityyppisistä ravintoaineista. Ruokavaliossa on ubikinonia ja ubikinolia, noin puolet kumpaakin. Parhaita lähteitä ovat:

 • Naudanliha
 • Porsaanliha
 • Silli
 • Soijaöljy
 • Sardiinit

Q10 ei voida kutsua vitamiiniksi, koska elimistö muodostaa sitä itse. Sisäinen tuotanto toimiikin lähes kaikissa soluissa. Mutta ikääntymisen ja eräiden sairauksien myötä elimistön kyky muodostaa Q10 heikkenee. Korkeimmillaan elimistön oma Q10-tuotanto on  parinkymmenen ikävuoden  ylitettyä. Sen jälkeen oma Q10-tuotanto alkaa vähitellen hiipua.

Vaikka ravinnosta saatavan päivittäisestä Q10-määristä ei ole virallista tietoa, siitä arvioidaan saatavan noin 5-10 mg Q10 päivässä. Elimistön ns. Q10-varmuusvarastot ovat noin 1,0-1,5 gramman suuruiset. Suurin osa tästä on varastoituneena sydämeen, munuaisiin ja maksaan.

Maksassa kolesterolin tuotantolinjan jakaa Q10-tuotantolinja. On osoitettu, että eräät kolesterolin tuotantoa alentavat lääkeaineet alentavat siten elimistön omaa Q10-tuotantoa.

Turvallinen aine
Tutkimukset osoittavat, että vaikka Q10-täydennystä käytettäisiin hyvinkin pitkiä ajanjaksoja, sillä ei ole vaikutusta elimistön omaan Q10-tuotantoon. Eräissä tutkimuksissa on ongelmitta käytetty jopa 1200 mg päiväannoksia. Yli 20 vuoden tieteellinen tutkimus tukee Pharma Nordin Q10 käyttöä.

Mitä on ubikinoli?

Ubikinoli on koentsyymi Q10 pelkistyneenä muotona. Q10 esiintyy ihmisen elimistössä kahdessa, toisilleen läheisissä olomuodoissa, joista hapettunut perusmuoto on ubikinonia ja sen pelkistynyt olomuoto ubikinolia. Ubikinoni toimii elimistössä antioksidanttina, sillä imeytyessään suolistossa ubikinoni pelkistyy automaattisesti ubikinoliksi. Solujen mitokondrioissa Q10 vaihtaa jatkuvasti olomuotoaan hapettuneesta ubikinonista pelkistyneeksi ubikinoliksi riippuen siitä, luovuttaako vai vastaanottaako se elektroneja biokemiallisesti.

Ubikinolitesti
Ubikinoli on väriltään valkoista vastakohdaksi ubikinonille tunnusomaiselle keltaiselle värille. Helppo tapa kokeilla kumpi ainesosa on kyseessä, on puhkaista kapseli ja puristaa aine ulos kapselista. Mikäli se on väriltään vahvan keltaista, se on muuntautunut ubikinoniksi, ja mikäli se on lähes valkoista, kyseessä on ubikinoli.

Ubikinoni = Hapettunut CoQ10 = Q10  =  Keltainen  =  Aktiivinen

Ubikinoli = Pelkistynyt CoQ10 = Q10-H2 / QH = Valkoinen = Aktiivinen

Viralliset terveysväitteet

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) on arvioinut ainesosien tutkimusnäyttöä, ja niiden perusteella myöntänyt C-vitamiinille seuraavat terveysväitteet:

 • Myötävaikuttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • Myötävaikuttaa normaalia kollageenin muodostumista verisuonten normaaliin toimintaan
 • Myötävaikuttaa normaalia kollageenin muodostumista hampaiden ja ikenien normaaliin toimintaan
 • Myötävaikuttaa normaaliin energia-aineenvaihduntaan