Etsi

  Hakutulokset

  Sulje
  Pharma Nord Policy

  Pharma Nordin ympäristöpolitiikka

  Pharma Nord haluaa ja pyrkii huolehtimaan ympäristöstä. Siksi Pharma Nordilla on työryhmä, jonka tarkoituksena on minimoida yritystoiminnan ympäristövaikutukset. Tähän kuuluu jätteiden lajittelu, mahdollisimman vähäinen resurssien kulutus ja päästöjen kontrollointi, yhteistyö ympäristövastuullisten tavarantoimittajien kanssa sekä  ympäristöpolitiikasta tiedottaminen ja koulutus työntekijöille. Pharma Nordin tuotannossa ja hallinnossa ympäristötietoiset ratkaisut on huomioitu esimerkiksi eristyksen ja energiatehokkaiden lämpöpumppujen sekä energiaa säästävien aurinkokennojen avulla.

  Jätteiden lajittelu ja kierrätys

  Recycle iconPharma Nord tekee yhteistyötä paikallisten kierrätysyritysten kanssa. Vojensin tehtaalla Tanskassa lajitellaan kaikki jätteet: pahvi, paperi, metalli ja muovi. Käyttämätön kova pakkausmuovi palautetaan uudelleen sulatettavaksi. Lisäksi käyttämämme kuormalavojen kääre on valmistettu kierrätysmuovista.

  Toimitukset FSC-merkityissä pakkauksissa

  Tanskassa käytämme kuljetuksessa FSC-merkittyjä pahvilaatikoita. Forest Stewardship Council (FSC) on maailmanlaajuinen sertifiointi, jonka päämääränä on edistää kestävää kehitystä maailman metsävarojen käytössä.  Monet ympäristöjärjestöt kuten WWF (World Wildlife Fund), Greenpeace ja World Forests ovat FSC-yhdistyksen jäsenjärjestöjä.

  Kestävä kalastus

  Two fish on a trayKaikki kalaöljytoimittajamme ovat Friend of the Sea -sertifioituja muun muassa GOED:n ja IFFO:n jäseninä olevien kumppanien kautta. Käyttämämme kalaöljy tulee kalastuksen sivutuottena. Kaikki toimittajamme noudattavat ympäristöystävällistä linjaa, johon kuuluu muun muassa täydellinen raaka-aineiden jäljitettävyys, kestävät kalastusmenetelmät sekä kalastuskiintiöiden noudattaminen. 

  Tietoja Friend of the Sea

  Friend of the Sea on World Sustainability Organization -järjestön alainen hanke ja kansainvälinen tuotemerkki, jolla on humanitaarinen tehtävä ja ympäristötehtävä. Friend of the Sea on johtava sertifiointistandardi tuotteille, jotka kunnioittavat ja suojelevat meriympäristöä. Sertifikaatti tunnustaa vain kestävät käytännöt kalastuksessa, vesiviljelyssä ja omega-3-öljyissä. Kansallinen akkreditointielin tunnustaa ja valvoo sitä maailmanlaajuisesti. Sen lisäksi riippumattomat kansainväliset sertifiointiorganisaatiot tekevät vuosittain tarkastuksia. Kuluttajalla on Friend of the Sea:n verkkosivuilla vapaa pääsy vuosiraportteihin.

  Ei geenimuunneltuja raaka-aineita

  Pharma Nordin käyttämät raaka-aineet ovat GMO-vapaita.

  Sademetsien suojelu

  Two handfuls of soilPharma Nordilla on vielä joissain tuotteissa raaka-aineena palmuöljyä, josta pyritään luopumaan tulevaisuudessa. Käyttämämme palmuöljy on luonnollisesti sertifioitua ja se on peräisin WWF:n dokumentoimasta ympäristön kannalta kestävästä istutustoiminnasta.