Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  Haittavaikutukset

  Haittavaikutus on lääkkeen tai rohdosvalmisteen ei-toivottu vaikutus. Niiden valmisteiden mukana, joilla niitä esiintyy, on aina mukana pakkausseloste.

  Koska ravintolisät luokitellaan Ruokaviraston mukaan elintarvikkeiksi, niillä ei ole lääkkeille kuuluvia ominaisuuksia, eikä niissä ole erillisiä pakkausselosteita.  

  Kuitenkin, jotkut ainesosat voivat aiheuttaa ei-toivotuja reaktioita. Mikäli koet odottamattomia  tai  oireita joita ei ole mainittu tuoteselosteessa tai muussa tuotteen mukana saamassasi tuotetiedoissa, konsultoi lääkäriäsi.  Tärkeää: mikäli epäilet tuotteen aiheuttavan vakavia haittavaikutuksia, ota välittömästi  yhteys lääkäriisi  tai ensiapuun. Haittavaikutusepäilystä  voi myös ilmoittaa apteekkiin tai suoraan   lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle www.fimea.fi

  Lääkärisi voi päättää, mikäli hoitosuunnitelmaasi tulee muuttaa mahdollisen haittavaikutusepäilyn vuoksi. Hän saattaa myös suositella tuotteen käyttämisen lopettamista. Hän voi raportoida haittavaitukutuksista  lääkeviranomaisten arviointia varten.

  Mikäli sinulla on kysymyksiä koskien haittavaikutuksia, ml. ei-toivottuja vaikutuksia ravintolisistä,  otathan ystävällisesti yhteyttä Pharma Nordiin.