Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  BioActive B12


  Metyylikobalamiini – Aktiivinen B12-vitamiini

  • Vahva B12-vitamiinivalmiste metyylikobalamiinimuodossa
  • Imeskelytabletti (voidaan myös pureskella)
  • Tukee hermoston normaalia toimintaa
  • Tukee punasolujen normaalia muodostumista
  • Soveltuu kasvissyöjille ja vegaaneille
  • Valmistettu farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaisesti

   

  Read moreShow less

  BioActive B12

  Pharma Nord

  Suositeltu vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:    
  B12-vitamiini 600 µg 24000%*

  * Vuorokautisen saannin vertailuarvosta

  Tuotetiedot

  Annostus:
  1 imeskelytabletti päivässä aikuisille.
  Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Sisältää makeutusaineena ksylitolia. Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.

  Sopii kasvissyöjille ja vegaaneille.

  Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

  Ainesosat:
  Makeutusaine (ksylitoli), maltodekstriini, aromivahvenne (glysiini), paakkuuntumisenestoaine (polyvinyylipyrrilidoni),  täyteaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), piparminttuaromi, B₁₂-vitamiini (metyylikobalamiini).

   90 tabl. Paino 23 g

  Säilytys: 
  Huoneenlämmössä, suojassa suoralta auringonvalolta.
  Säilytä tuote pienten lasten ulottumattomissa.

  Mitä on BioActive B12?

  BioActive B12   vitamiini on pieninä vaaleanpunaisina, piparmintulla ja ksylitolilla makeutettuina imeskelytabletteina. Yhdessä tabletissa on 600 mikrogrammaa metyylikobalamiinia, joka on B12-vitamiinia aktiivisessa muodossa. Tabletit voi imeskellä tai pureskella, jolloin vitamiini imeytyy suoraan suun limakalvoilta. Annos (1 tabletti päivässä) sisältää enemmän  B12 vitamiinia  kuin suositeltu vuorokausiannos, mutta määrään ei liity yliannostuksen riskiä. 

  Miksi aktiivinen B12-vitamiini?

  Ennen kuin elimistö kykenee hyödyntämään B12-vitamiinia, on sekä syanokobalamiini että hydroksikobalamiinin muodossa oleva B12-vitamiini muunnuttava elimistössä aktiiviseen B12-muotoon. Elimistön kyky muuntaa B12-vitamiinia aktiiviseen muotoon heikkenee ikääntymisen sekä joidenkin sairauksien myötä. Koska metyylikobalamiini, joka on aktiivinen B12, sisältää  metyyliryhmän elimistön toimintojen ylläpitämisen tarpeisiin,  se on epäaktiivisia  muotoja tehokkaampi.
                                                                                        
  Pharma Nordin B12-vitamiini on tehokas, sillä se sisältää metyylikobalamiinia. Vatsan limakalvot valmistavat  ”sisäiseksi tekijäksi” kutsuttua  nimistä proteiinia, joka auttaa B12 -vitamiinia imeytymään  suolistosta paremmin. Iäkkäimmillä ihmisillä B12:n imeytyminen voi olla heikkoa sisäisen tekijän puutteen vuoksi. Myös krooninen gastriitti ja gastrektomia (mahalaukun osan poisto) aiheuttavat  sisäisen tekijän puutetta.
                                                                             
  Ei ole epätavallista, että lääkärit antavat B12-vitamiinipistoksia suoraan lihakseen. Näin vältetään ongelmat, kuten sisäisen tekijän puute tai muista syistä johtuva heikentynyt imeytyminen suolistosta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että myös tablettien muodossa annosteltu vahva B12-vitamiini imeytyy tehokkaasti suun limakalvon kautta, jolloin normaali ruoansulatuskanavan imeytyminen ohitetaan. Tablettien pureskelu ei näytä vähentävän B12-vitamiinin imeytymistä.

  Viralliset terveysväitteet

  Euroopan elintarviketurvallisuusviraston (EFSA) hyväksymien terveysväittämien mukaan B12-vitamiini:

  • Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • Edistää hermoston normaalia toimintaa
  • Osallistuu solujen jakautumisprosessiin
  • Edistää normaalia veren punasolujen muodostumista
  • Edistää normaaleja psykologisia toimintoja
  • Edistää normaalia homokysteiinin aineenvaihduntaa
  • Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta

  Mitä B12-vitamiini on?

  B12-vitamiinia kutsutaan kobalamiiniksi. Se on saanut nimensä kobolttihivenaineesta, joka on osa vitamiinia. Muiden B-vitamiinien tavoin B12-vitamiini on vesiliukoinen ja se imeytyy ohutsuolesta vereen. Imeytyminen tapahtuu vain, jos vitamiini on kapseloitunut suojaavan lisäproteiinin ”sisäisen tekijän” (eng. Intrinsic factor) sisään. Proteiinia tuotetaan mahalaukussa. Normaalioloissa maksaan varastoituu noin 1-2 mg B12-vitamiinia. Käytön jälkeen B12-vitamiini erittyy sappeen, josta puolet kierrätetään elimistössä uudelleen. Tämän vuoksi ravinnon aiheuttaman B12-puutoksen havaitseminen voi kestää kauan.

  B12-vitamiinista on olemassa neljää eri muotoa, joista syanokobalamiini on yleisin ravintolisissä käytetty muoto. Adenosyylikobalamiinia ja metyylikobalamiinia voidaan kutsua B12-vitamiinin aktiivisiksi muodoiksi, kun taas hydroksikobalamiinia käytetään injektiossa ja sitä tuottavat paksusuolen bakteerit.

  B12-vitamiinin vaikutukset
  B12-vitamiini tukee elimistön normaalia energia-aineenvaihduntaa, sillä se osallistuu  sitruunahappokiertoon. Tämä energiatuotanto auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. 

  B12-vitamiini edistää normaaleja psykologisia toimintoja osallistumalla elimistön serotoniinituotantoon. Metyylikobalamiini on ainoa B12:n muoto, joka osallistuu suoraan homokysteiiniin aineenvaihduntaan, jossa se auttaa muuttamaan homokysteiinin metioniiniksi, josta osan keho käyttää valmistaakseen S-adenosyylimetioniinia (SAM). S-adenosyylimetioniini osallistuu erilaisten mielialahormonien ja välittäjäaineiden muodostumiseen. SAM:ia tarvitaan myös solujen kasvuun, korjaamiseen ja  jakautumiseen. 

  B12-vitamiini tukee hermoston normaalia toimintaa ylläpitämällä hermosolujen aksonia suojaavaa myeliinituppea sekä suojaamalla hermosoluja ja varmistamalla hermoimpulssien nopean välittymisen. 

  B12-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa osallistumalla nukleiinihappojen ja proteiinien muodostamiseen.

  B12-vitamiini edistää veren punasolujen normaalia muodostumista, joka tapahtuu luuytimen hematopoieettisten kantasolujen kautta, joissa punasolut muodostuvat. 


  B12-vitamiinin lähteet ruokavaliossa
  B12-vitamiinia on pääasiassa eläinperäisissä tuotteita:

  • Maksa
  • Liha
  • Kala ja merenelävät
  • Kananmunat
  • Maitotuotteet ja juusto

  Kasviperäinen ruokavalio ei sisällä luontaisesti B12-vitamiinia, joten kasvissyöjien ja vegaanien tulee kiinnittää huomiota riittävään B12-vitamiinin saantiin, vaikka nykyään moniin kasviperäisiin ruokiin on lisätty B12-vitamiinia.

  Myös iäkkäiden ja alhaisesta vatsahappopitoisuudesta tulevien henkilöiden tulisi huolehtia riittävästä B12-vitamiinin saannista.