Bio-Glandin™ EPA+DHA - kahta välttämätöntä rasvahappoa ja GLA:ta
- Bio-Glandin™ EPA+DHA sisältää välttämättömiä omega-3-rasvahappoja kalasta (EPA ja DHA) sekä omega-6-rasvahappoja purasruohosta.
- Sisältää hyvin imeytyviä vapaita rasvahappoja
- Valmistettu farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaisesti
- Tieteellisesti testattu
Bio-Glandin™ EPA+DHA
Suositeltu vuorokausiannos 1-3 kapselia sisältää: | 1 kaps. | 3 kaps. | |
---|---|---|---|
Purasruohonsiemenöljyä | 360 mg | 1080 mg | |
josta GLA:ta (omega 6) | 72 mg | 216 mg | |
Kalaöljyä (65 % omega 3) | 140 mg | 420 mg | |
josta EPA | 52 mg | 156 mg | |
sekä DHA:ta | 32 mg | 96 mg |
Tuotetiedot
Annostus:
1-3 kapselia päivässä aikuisille.
Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.
Säilytys:
Huoneenlämmössä, suojassa suoralta auringonvalolta.
Säilytä tuote pienten lasten ulottumattomissa.
120 kaps. paino = 84 g
Ainesosat:
Purasruohonsiemenöljyä (Borago officinalis),
kalaöljyä (vähintään 80% vapaina rasvahappoina),
kapselin kuori (liivate),
kosteuden säilyttäjä (glyseroli).
Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.
Mitä Bio-Glandin™ EPA+DHA on?
Bio-Glandin™ EPA+DHA:ssa yhdistyvät omega-3- ja omega-6-rasvahappojen hyödyt. Saamme omega-6:tta kasviksista ja vihanneksista sekä omega-3:a kalasta (erityisesti rasvaisesta kalasta kuten lohi, silli ja makrilli). Jokainen Bio-Glandin™ EPA+DHA -kapseli sisältää korkealaatuista kalaöljyä, jossa on omega-3-rasvahappoja, EPA:ta (eikosapentaeenihappo) ja DHA:ta (dokosaheksaeenihappo), sekä purasruohonsiemenöljyä (Borago officinalis), joka on luonnon rikkain GLA:n (gammalinoleenihappo) lähde.
Miksi valita Bio-Glandin™ EPA+DHA?
Bio-Glandin™ EPA+DHA:sta saat omega-3- ja omega-6-rasvahappoja oikeassa suhteessa. EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa* sekä DHA näön** ja aivotoiminnan** pysymistä normaalina.
* väh. 250 mg EPA/DHA päivässä
** väh. 250 mg DHA päivässä
Bio-Glandin™ EPA+DHA on hyvin imeytyvä valmiste, sillä sen sisältämät rasvahapot ovat vapaiden rasvahappojen muodossa. Yleensä rasvahapot ovat triglyseridien muodossa, jotka ruoansulatusentsyymi lipaasin täytyy ensin ohutsuolessa pilkkoa vapaiksi rasvahapoiksi, ennen kuin ne voivat imeytyä. Bio-Glandin™ EPA+DHA:n sisältämät rasvahapot ovat siis elimistölle helposti käsiteltävässä olevassa muodossa, eikä niiden pilkkomiseen ennen imeytymistä tarvita ruoansulatusentsyymeitä.
Miksi purasruoho on parempaa?
Purasruohon (Borago officinalis) siemenet sisältävät runsaasti monityydyttymätöntä omega-6-rasvahappoa nimeltään gammalinoleenihappo (GLA). GLA:ta ei kutsuta välttämättömäksi rasvahapoksi, sillä elimistö kykenee valmistamaan sitä myös itse. Kehon kyky muodostaa gammalinoleenihappoa heikkenee ikääntymisen myötä.
Elimistö käyttää GLA:ta on prostaglandiini E1:n valmistamiseen. Prostaglandiinit ovat rasvahappoja, joita solut tuottavat ja vapauttavat ympäröiviin soluihin vaikuttaakseen niihin kullekin prostaglandiinille tyypillisellä tavalla. Lisäämällä GLA:n saantia on mahdollista lisätä prostaglandiini E1:n tuotantoa, mistä on hyötyä monille elimistön toiminnoille.
Parhaat GLA:n lähteet eivät kuulu monenkaan päivittäiseen ruokavalioon. Purasruoho on paras luonnollinen GLA:n lähde, sillä se sisältää jopa 25 % GLA:ta. Toinen suosittu GLA:n lähde, helokki, sisältää vain noin 8–10 % GLA:ta. Mustaherukansiemenöljyssä GLA:ta on noin 15-17% ja hamppuöljyssä pieniä määriä.
Tukea elimistölle
Omega-3-rasvahappoja on elimistömme solukalvoilla. On tärkeää saada ravinnosta riittävä määrä näitä rasvahappoja, mutta tämä voi olla haasteellista niille, jotka eivät pidä kalasta tai saavat omega-3-rasvahappoja niukasti muista lähteistä. Myös tasapaino omega-3- ja omega-6-rasvahappojen välillä on tärkeä. Vähän tai ei ollenkaan kalaa sisältävässä ruokavaliossa on usein liian paljon omega-6- ja liian vähän omega-3-rasvahappoja, kun suhteen pitäisi olla toisin päin. Optimaalinen omega-6:n (GLA) ja omega-3:n (DHA/EPA) suhde länsimaisessa ruokavaliossa on 1:4. Bio-Glandin™ EPA+DHA -valmisteessa näiden rasvahappojen suhde on ihanteellinen.