Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  Bio-Marin Plus sisältää kalaöjyä vapaina rasvahappoina, sekä B12-vitamiinia ja foolihappoa


  Puhdasta kalaöljytiivistettä ja B-vitamiinejä

  Bio-Marin® kapselit sisältävät 500 mg puhdasta kalaöljytiivistettä ja kahta B-vitamiinia

  • Vapaina rasvahappoina yli 50% parempi imeytyvyys
  • Kalaöljy sisältää 65% omega-3-rasvahappoja
  • Yhdistetty B12-vitamiinin ja foolihapon kanssa, joka edistää homokysteiinin aineenvaihduntaa
  • Kalaöljy on puhdistettu huolellisesti  raskasmetalleista, torjunta-aineista, dioksiineista ja muista myrkyllisistä aineista
  • Kalaöljyn laatu ylittää EU:n asettamat puhtausvaatimukset
  • Pehmytgelatiinikapseli on kooltaan melko pieni ja helposti nieltävä
  • Valmistettu tiukkoja tiukkoja farmaseuttisia laatuvaatimuksia noudattaen
  • Tieteellisesti dokumentoitu
  Read moreShow less

  Bio-Marin® Plus

  Pharma Nord

  Suositeltu vuorokausiannos
  1-3 kaps.sisältää:
    1 kaps.             3 kaps.
  Kalaöljyä (vapaina rasvahappoina)   500 mg   1500 mg
  Omega-3-rasvahappoja   325 mg   975 mg
  Josta EPA   185 mg   555 mg
  DHA   115 mg   345 mg
  Foolihappoa   100 µg (50%)*   300 µg (150%)*
  B12-vitamiinia   1 µg (40%)*   3 µg (120%)*

  * Vuorokautisen saannin vertailuarvosta

  Tuotetiedot

  Annostus:
  1-3 kapselia päivässä, tarpeen mukaan aikuisille.
  Kapselit nieltävä kokonaisina. Ei suositella henkilöille, joilla veren hyytyminen on jo jostain syystä heikentynyt. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

  Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

  Parasta ennen: Katso pakkauksen pohja.
   

  Ainesosat:
  Kalaöljy, kapselin kuori (liivate), kosteudensäilyttäjä (glyseroli, puhdistettu vesi), sakeuttamisaine (piidioksidi), kaakaojauhe, foolihappo (pteroyylimonoglutamiinihappo), B12-vitamiini
  (syanokobalamiini).

  Säilytys:
  Huoneenlämmössä suojassa auringonvalolta.
  Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

   

  Mitä Bio-Marin® Plus on?

  Bio-Marin Plus sisältää kalaöljyä, joka on ihmisille välttämättömien omega-3-rasvahappojen lähde

  Bio-Marin® Plus on kalaöljyravintolisä. Jokainen pehmytgelatiinikapseli sisältää 500 mg kalaöljyä, mukaan lukien 185 mg EPA:ta, 115 mg DHA:aa ja 25 mg muita omega-3-rasvahappoja. Omega-3-pitoisuus on pääasiassa helposti imeytyvien vapaiden rasvahappojen muodossa. Kalaöljy on tiivistetty tarjoten suhteellisen suuren määrän omega-3:a  pieniehköissä kapseleissa. Kalaöljy on pitkälle jalostettua ja  puhdistettu erityisellä menetelmällä. Tämä takaa, että sen  ympäristösaasteiden määrät ovat selvästi alle  virallisten  kynnystasojen. Bio-Marin® Plus -kalaöljy on peräisin vain vapaasti kasvaneista kaloista. Öljy on suojattu tehokkaasti hapettumista vastaan. Bio-Marin®Plus on kapseloitu hapettomaan ympäristöön, jonka ansiosta sen peroksidiarvo on erittäin alhainen.  Bio-Marin® Plus -kalaöljyyn on lisätty kaksi homokysteiinia alentavaa B-vitamiinia; foolihappoa ja B12-vitamiinia.

  Bio-Marin® Plus:n vapaat rasvahapot

  Luonnossa omega-3-rasvahapot esiintyvät triglyseridimuodossaan, ja ruuansulatusentsyymi lipaasin on hajotettava ne ennen kuin ne pystyvät imeytymään. Bio-Marin® Plus omega-3-rasvahapot ovat valmiiksi pilkottu vapaiksi rasvahapoiksi, jotka kykenevät imeytymään suoraan kehon käyttöön. Tämä on etu mm. henkilöille, joilla on heikentynyt lipidien imeytyminen.

  Vapaat rasvahapot voivat aiheuttaa polttavaa tunnetta kielessä, jos kapseli purraan auki. Siksi on suositeltavaa niellä kapseli kokonaisena. Vapaiden rasvahappojen ja B-vitamiinien tiivistetty sekoitus voi myös aiheuttaa öljyistä tuoksua, jolla ei kuitenkaan ole vaikutusta öljyyn eikä sen laatuun. Se on raikas ja puhdas.

  Bio-Marin®Plus -kalaöljykapselit sopivat erityisen hyvin henkilöille, jotka eivät saa riittävästi omega-3-rasvahappoja ravinnosta ja sekä heille, jotka arvostavat helposti imeytyvää, valmiiksi pilkottua ja puhdasta omega-3-rasvahappoa.

  Mitä "Plus" tarkoittaa?

  Omega-3-rasvahappojen lisäksi Bio-Marin®Plus sisältää foolihappoa ja B12-vitamiinia. Molemmat vitamiinit edistävät normaalia homokysteiinin aineenvaihduntaa. Homokysteiini on aminohappo, jota syntyy elimistön normaalin aineenvaihdunnan yhteydessä. Korkeat veren homokysteiinipitoisuudet eivät ole toivottavia ja ne on yhdistetty mataliin foolihappo- ja B12-vitamiinin pitoisuuksiin.
  Lisäksi foolihappo edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, veren muodostusta ja psykologisia toimintoja. Foolihapolla on myös rooli. solujen jakautumisprosessissa ja hyvin toimiva solunjakautuminen on elintärkeää normaalille sikiön kehitykselle ja lapsen kasvulle.

  Mitä omega-3-rasvahapot ovat?

  Omega-3-rasvahapot ovat ovat ryhmä välttämättömiä, monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita on erityisesti rasvaisessa kalassa kuten lohessa, sillissä ja makrillissa. Tärkeimmät omega-3-rasvahapot ovat eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA).

  Jo 1970-luvulla kaksi tanskalaista lääkäriä, Bang ja Dyerberg, osoittivat miksi runsaasti kaloja ja meressä eläviä nisäkkäitä syövillä Grönlannin eskimoilla oli yleisesti parempi terveydentila kuin Tanskan väestöllä*. Mikäli kala ei kuulu ruokavalioon, voi olla hyväksi käyttää omega-3-ravintolisää näiden hyödyllisten yhdisteiden riittävän saannin varmistamiseksi. Ihanteellisinta on saada ravinnosta tasapainoinen määrä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja (ryhmä kasviperäisiä rasvahappoja). Asiantuntijoiden mukaan ihanteellinen omega-3 ja omega-6-rasvahappojen suhde on 1:4. 

  * Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73.
  Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9

  Hyväksi sydämelle, aivoille ja näölle

  EPA:lla ja DHA:lla on useita myönteisiä vaikutuksia.  Aikuisilla 250 mg DHA:ta päivittäin edistää aivojen ja näön pysymistä normaaleina. Lisäksi 250 mg DHA:ta ja EPA:ta päivässä edistää sydämen normaalia toimintaa.

  Tarvittavan määrän saa kahdesta Bio-Marin®Plus -kapselista.

  Miksi vapaita rasvahappoja?

  Ennen kuin kalaöljy voi imeytyä, sen tulee muuntua vapaiksi rasvahapoiksi. Muuntuessaan osa rasvahapoista menetetään. Vapaina rasvahappoina imeytyminen on  50% parempi. Näin ollen saman määrän rasvahappoja  saadaan vähemmästä kapselimäärästä. 

  Ihanteellinen puhtaus ja biologinen hyötyosuus

  Korkean puhtaustason takaamiseksi Bio-Marin® Plus -kalaöljy on pitkälle jalostettua. Öljy on puhdistettu perusteellisesti kolmivaiheisessa puhdistus- ja jalostusprosessissa. Seulomiseen ja luonnossa esiintyvien, mutta ei-toivottujen hiukkasten, kuten torjunta-aineiden, raskasmetallien, furaanien (teollisen polton erittäin myrkyllisiä jätehiukkasia) jne. poistamiseen käytetään yhtä maailman johtavista teknologioista. Käsittelyn ansiosta useiden edellä mainittujen  aineiden pitoisuudet ovat selvästi alemmat kuin tuoreelle kalalle ja kalaöljytuotteille hyväksytyt viralliset kynnysarvot.

  Bio-Marin Plus:n puhtaus vahvistettiin vuonna 2019* tehdyssä tutkimuksessa, jossa verrattiin eri kalaöljytuotteiden saastepitoisuuksia Tanskan riippumattoman kuluttajajärjestö TÆNK:n pyynnöstä. Tutkimuksessa havaittiin Bio-Marin®Plus:n alhaiset arvot:

  • Elohopea (Hg): vähintään 95% alle EU:ssa sallitun elohopeapitoisuuden.
  • Dioksiini: 98% alle EU:ssa sallittujen dioksiinin ja dioksiinien kaltaisten PCB-yhdisteiden raja-arvojen.

                                          
  *TÆNK, February 2019

  Dioksiinit ja PCB-yhdisteet ovat erittäin kestäviä sekä kemiallista että mikrobiologista hajoamista vastaan, ja siten hyvin pysyviä ympäristössä. Rasvaliukoisina ne kertyvät ravintoketjussa ylöspäin siirryttäessä entistä suuremmiksi pitoisuuksiksi.                                                                               

  Bio-Marin® Plus -valmisteen rasvahapot vapaiden rasvahappojen muodossa pääsevät imeytymään suoraan ilman hajoitusprosessia, toisin kuin triglyseridit ja etyyliesterit.    

  Bio-Marin® Plus – huippuhetket

  • Suomalainen tutkimus osoitti, että päivittäinen Bio-Marin Plus -valmisteen käyttö takasi samat mitattavat terveysvaikutukset kuin neljästä viiteen viikottaisen kala-aterian nauttiminen
  • Bio-Marin® Plus -kapseli sisältää 500 mg tiivistettyä kalaöljyä, jonka omega-3-pitoisuus on 65%  (38% EPA, 22% DHA ja 5% muista omega-3 -rasvahappoja)
  • Bio-Marin®Plus -kalaöljy on kapselissa suojattuna hapelta ja sen peroksidiarvo on hyvin alhainen

  *) J. Agren et al. 1996; Eur. Journal of Clinical Nutrition 50;765-71.
   

  Viralliset terveysväitteet

  Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) on tieteellisten näyttöjen perusteella hyväksynyt viralliset  terveysvätteet omega-3-rasvahapoille, foolihapolle ja  B12-vitamiinille:

  • EPA (eikosapenaiinihappo) ja DHA (dokosaheksaeenihappo) edistävät sydämen normaalia toimintaa. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittän vähintään 250 mg EPA:a ja DHA:ta.
  • DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittän vähintään 250 mg DHA:ta.
  • DHA edistää näön pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittän vähintään 250 mg DHA:ta.
  • B12-vitamiini ja folaatti edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.      
  • B12-vitamiini ja folaatti edistävät normaalia homokysteiinin aineenvaihduntaa. 
  • B12-vitamiini edistää veren punasolujen muodostumista.      
  • Folaatti edistää normaalia verenmuodostusta.        
  • Folaatti edistää raskauden aikaista kudosten kasvua.
  • B12-vitamiini ja folaatti osallistuu solujen jakautumisprosessiin.
  • Folaatti edistää normaalia aminohapposynteesiä.
  • B12-vitamiini ja folaatti edistävät normaaleja psykologisia toimintoja.        
  • B12-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaa. 
  • B12-vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa. 
  • B12-vitamiini ja folaatti auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.