Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  BioActive Ubiqinol sisältää ubikinolia, joka on ubikinonin pelkistynyt muoto


  BioActive Ubiqinol Q10 – vahva ubikinoli

  • Sisältää ubikinolia, joka on ubikinonin pelkistynyt muoto
  • Dokumentoitu  hyötyosuus ja laatu
  • Erityinen tuotanto- ja kapselointimenetelmä, jotka suojaavat  ubikinolia valolta ja  hapelta
  • Valmistettu Tanskassa lääketehtaille asetettujen farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaisesti
  Read moreShow less

  BioActive Ubiqinol™ Q10 100 mg

  Pharma Nord

  Suositeltu vuorokausiannos sisältää     1 - 2 kapselia
  Ubikinolia, koentsyymi Q10-H2 (CoQ10 pelkistyneenä) Uniqinol®     100 - 200 mg*

  *vuorokautisen saannin verailuarvoa ei ole määritelty. 

  Tuotetiedot

  Annostus:
  Suositeltu vuorokausiannos on 1 kapseli aikuisille 1 - 2 kertaa päivässä ruokailujen yhteydessä.
  Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

  Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja

  Säilytys:
  Huoneenlämmössä, suojassa auringonvalolta.
  Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

  Ainesosat:
  Kookosöljy,
  kapselin kuori (liivate),
  ubikinoli Q10-H2 (Uniqinol®),
  kosteudensäilyttäjä (glyseroli),
  L-askorbiinihappo,
  kaakaojauhe,
  hapettumisenestoaine (askorbiinihappo),
  sakeuttamisaine (piidioksidi).

  60 kaps. paino = 43 g

  Mitä BioActive Ubiqinol™ Q10 100 mg on?

  Senioripariskunta hymyilee iloisestiBioActive Ubiqinol™ Q10 sisältää ubikinolia, joka on ubikinonin pelkistynyt muoto. Valmiste on valmiiksi liuenneena kasviöljyyn ja suojattu sekä valon että hapen vaikutuksilta pehmytgelatiinikapseleissa. Yhdessä kapselissa on 100 mg ubikinolia ja 12 mg askorbiinihappoa.

  Ubikinolilla on luonnostaan eräs heikkous. Se on erittäin epävakaa  muoto, koska se hapettuu hyvin nopeasti takaisin ubikinoniksi joutuessaan alttiiksi hapen vaikutukselle. Tästä ominaisuudesta johtuen se on äärimmäisen haasteellinen aine tuotannossa, kun halutaan valmistaa vakaa ubikinolivalmiste. Pharma Nordilla on onnistuttu kehittämään valmistusmenetelmä, jonka ansiosta aktiiviaine pystytään säilyttämään pelkistyneessä muodossaan ubikinolina.

  Erityisen valmistusmenetelmän lisäksi myös pehmytgelatiinikapselit auttavat suojaamaan BioActive Ubiqinolin patentoidun aktiiviaineen valolta ja hapelta, jotta ainesosa kulkeutuu kehossa varsinaiseen tarkoitukseensa.

  BioActive Ubiqinol on vahva antioksidantti, joka tukee kehon alhaisten Q10-pitoisuuksien nostamista.

  Miksi BioActive Ubiqinol?

  • BioActive Ubiqinol sisältää Q10:tä kasviöljyssä, valolta suojaavissa pehmytgelatiinikapseleissa
  • BioActive Ubiqinolin raaka-aine Q10 vastaa kehon muodostamaa Q10:tä
  • Q10-muoto, jota BioActive Ubiqinolissa käytetään, on täysin cis-isomeereistä vapaa trans-muoto. Siinä ei myöskään ole jäämiä ympäristömyrkyistä, kuten ei muissakaan Pharma Nordin laatuvaatimukset täyttävissä Q10-tuotteissa.
  • BioActive Ubiqinolin Q10-raaka-aine ja kasviöljy eivät sisällä GMO-ainesosia
  • BioActive Ubiqinol valmistetaan farmaseuttisia laatuvaatimuksia noudattaen, ja valmisteen  biologinen hyötyosuus ja laatu osoitetaan dokumentoidusti.

  Mitä on koentsyymi Q10?

  Koentsyymi Q10 tai lyhyemmin Q10 on rasvaliukoinen vitamiinin kaltainen aine, jota esiintyy elimistössä kahdessa muodossa: ubikinonina ja ubikinolina.
  Sana “ubique” on latinaa ja tarkoittaa suomeksi “kaikkialla”.

  Kun solu tarvitsee energiaa, se muuntaa ravintoaineiden rasvojen, hiilihydraattien ja proteiineihin sidotun  energian ATP-molekyyliksi (adenosiinitrifosfaatiksi),  joka varastoi energian sen kemialliseen muotoon. Solu hajottaa ATP-molekyylin ja vapauttaa sen energian. Koko prosessi tapahtuu solujen mitokondrioissa, jotka ovat pienien papujen muotoisia solujen sisällä olevia “voimalaitoksia”. Kaikissa mitokondrioissa on Q10:tä. Lihassolut ovat erityisen riippuvaisia suurista energiantuotantomääristä, minkä vuoksi lihassoluissa on suhteellisesti enemmän mitokondrioita kuin monissa  muissa soluissa. Sydänlihaksella on huomattavan suuri tarve tuottaa energiaa, minkä vuoksi se on hyvä esimerkki elimestä, jonka soluissa on huomattavan suuri määrä mitokondrioita.

  Hyviä Q10-lähteitä:
  Q10:tä saadaan pieniä määriä ruoasta. Ravinnosta saatavasta Q10:stä noin puolet on ubikinonia ja puolet ubikinolia. Parhaita lähteitä ovat:

  • Naudanliha
  • Porsaanliha
  • Silli
  • Soijaöljy
  • Sardiinit

  Q10:tä ei voida kutsua vitamiiniksi, sillä elimistö muodostaa sitä itse. Sisäinen tuotanto toimiikin lähes kaikissa soluissa, mutta ikääntymisen ja eräiden sairauksien myötä elimistön kyky muodostaa Q10:tä heikkenee. Korkeimmillaan elimistön oma Q10-tuotanto on noin kaksikymmenvuotiaana, minkä jälkeen Q10-tuotanto alkaa vähitellen hiipua.

  Vaikka ravinnosta päivittäin saatavan Q10:n määrästä ei ole tarkkaa tietoa, sitä arvioidaan saatavan noin 5-10 mg päivässä. Elimistön ns. Q10-varmuusvarastot ovat noin 1,0-1,5 gramman suuruiset. Suurin osa tästä on varastoituneena sydämeen, munuaisiin ja maksaan.

  Maksassa kolesterolin kanssa saman tuotantolinjan jakaa Q10-tuotantolinja. On osoitettu, että eräät kolesterolin tuotantoa alentavat lääkeaineet vähentävät sen vuoksi elimistön omaa Q10-tuotantoa.

  Turvallinen aine
  Tutkimukset osoittavat, että vaikka Q10-valmisteita käytettäisiin hyvinkin pitkiä ajanjaksoja, sillä ei ole vaikutusta elimistön omaan Q10-tuotantoon. Eräissä tutkimuksissa on ongelmitta käytetty jopa 1200 mg päiväannoksia. Yli 20 vuoden tieteellinen tutkimus tukee Pharma Nordin Q10 käyttöä.

  Mitä on ubikinoli?

  Ubikinoli on koentsyymi Q10 pelkistyneenä muotona. Q10 esiintyy ihmisen elimistössä kahdessa, toisilleen läheisessä olomuodossa, joista hapettunut perusmuoto on ubikinonia ja sen pelkistynyt olomuoto ubikinolia. Ubikinoni toimii elimistössä antioksidanttina, sillä imeytyessään suolistossa ubikinoni pelkistyy automaattisesti ubikinoliksi. Solujen mitokondrioissa Q10 vaihtaa jatkuvasti olomuotoaan hapettuneesta ubikinonista pelkistyneeksi ubikinoliksi riippuen siitä, luovuttaako vai vastaanottaako se elektroneja biokemiallisesti.

  Sekä ubikinoli että ubikinoni ovat elimistölle hyödyllisiä ja tarpeellisia. Riippumatta siitä, missä muodossa Q10 nautitaan, elimistö muuntelee sitä hapettuneesta muodosta pelkistyneeksi ja päinvastoin tarpeensa mukaan.

  Ubikinolitesti
  Ubikinoli on väriltään valkoista vastakohdaksi ubikinonille tunnusomaiselle keltaiselle värille. Helppo tapa kokeilla, kumpi ainesosa on kyseessä, on puhkaista kapseli ja puristaa aine ulos kapselista. Mikäli se on väriltään vahvan keltaista, se on ubikinonin muodossa, ja mikäli se on lähes valkoista, kyseessä on ubikinoli.

  Kaksi avattua Q10-kapselia. Ubikinonikapseleiden sisältö on kirkkaankeltaista, ubikinolikapseleissa sisältö on valkoista.

  Ubikinoni = Hapettunut CoQ10 = Q10  =  Keltainen  =  Aktiivinen

  Ubikinoli = Pelkistynyt CoQ10 = Q10-H2 / QH = Valkoinen = Aktiivinen

  Viralliset terveysväitteet

  Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) on arvioinut ainesosien tutkimusnäyttöä, ja niiden perusteella myöntänyt C-vitamiinille seuraavat terveysväitteet:

  • Myötävaikuttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • Myötävaikuttaa normaalia kollageenin muodostumista verisuonten normaaliin toimintaan
  • Myötävaikuttaa normaalia kollageenin muodostumista hampaiden ja ikenien normaaliin toimintaan
  • Myötävaikuttaa normaaliin energia-aineenvaihduntaan