Etsi

    Hakutulokset

    Sulje


    Täysin kasvipohjainen D3-vitamiinikapseli

     

    • Pieni, helposti nieltävä kapseli sisältää 38 µg levästä uutettua D3-vitamiinia
    • Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
    • Sopii kasvissyöjille ja vegaaneille; Kapselinkuori on valmistettu fermentoidusta maissista, perunasta ja herneestä
    • Kapselin D-vitamiini on liuotettu kylmäpuristettuun oliiviöljyyn, josta rasvaliukoinen D-vitamiini imeytyy hyvin
    • Valmistettu farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaisesti
    • Ei sisällä selluloosaa/hydroksipropyylimetyyliselluloosaa

     

    Read moreShow less

    D-Pearls® Phyto 38 µg 30 kaps. ILMAISEKSI

    Pharma Nord

    Suositeltu vuorokausiannos 1 kapseli sisältää:  
    D3-vitamiinia 38 µg (760%)*

    * Vuorokautisen saannin vertailuarvosta

    Tuotetiedot

    Annostus:
    1 kapseli päivässä aikuisille. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.
    Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. 
    Kapselin voi nielaista kokonaisena tai pureskella. 

    Sopii kasvissyöjille ja vegaaneille.

    Säilytys:
    ​​​​​​​
    Huoneenlämmössä, suojassa valolta ja kosteudelta.
    Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

    Ainesosat:
    Oliiviöljy (kylmäpuristettu), pintakäsittelyaine (hydroksipropyylitärkkelys), kosteudensäilyttäjä (kasviperäinen glyseroli), stabilointiaineet (agar, karrageeni, pektiini), puhdistettu vesi, D-vitamiini (kasviperäinen kolekalsiferoli), kosteudensäilyttäjä (sorbitoli), vähärasvainen kaakaojauhe, matchajauhe, punajuurijauhe.

    Mitä D-Pearls Phyto -kapselit ovat?

    D-Pearls Phyto on pieni, pehmeä ja täysin kasvipohjainen kapseli, joka sisältää 38 µg (1520 IU) D3-vitamiinia. D-vitamiini on eristetty levästä ja liuotettu kylmäpuristettuun oliiviöljyyn imeytymisen varmistamiseksi. Pienikokoinen kapseli on helppo nielaista, mutta sen voi myös pureskella. Kapselinkuori on värjätty vähärasvaisella kaakaojauheella. Tutkimukset ovat osoittaneet, että D-Pearls -kapselit imeytyvät tehokkaasti elimistön käyttöön.

    Aikaisemmin kasvissyöjille ja vegaaneille soveltuvat D-vitamiinilisät sisälsivät kasveista ja hiivoista saatavaa D2-vitamiinia (ergokalsiferolia). Tutkimuksen (Shieh A, et. al. 2016) perusteella D3-vitamiini kuitenkin nostaa veren D-vitamiinitasoa tehokkaammin kuin D2-vitamiini.
    D-Pearls Phyto -kapselien sisältämä D3-vitamiini on peräisin levästä. Elintarvikekäyttöön hyväksytty levä viljellään kontrolloiduissa olosuhteissa, ja sitä käytetään yleisesti ravintona ympäri maailmaa. D-Pearls Phyto -kapselit eivät kuitenkaan sisällä lainkaan levää: niissä on ainoastaan levän erittämää ja puhdistettua D3-vitaminia. Levästä ja lanoliinista eristetty D3-vitamiini eivät eroa toisistaan lainkaan. Ne ovat kemiallisesti identtisiä yhdisteitä.

    Turvallisuus ja laatu

    Pharma Nordin tehtaalla Tanskan Vojensissa valmistetaan sekä lääkkeitä että ravintolisiä. Näin ollen ravintolisiä voidaan kontrolloida samoilla menetelmillä kuin lääkevalmisteitakin. Molempien laatua seurataan tehtaalla tarkan suunnitelman mukaisesti – ja näin varmistetaan, että tuotteet sisältävät juuri sitä, mitä niiden pitääkin. Kuluttajat voivat luottaa siihen, että D-Pearls -kapselit sisältävät aina luvatun annoksen D-vitamiinia. 

    Mitä D-vitamiini on?

    D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, eli se vaatii rasvaa imeytyäkseen. Muiden vitamiinien tavoin myös D-vitamiini on elimistölle välttämätöntä. Siitä on olemassa useita eri muotoja, joista tärkeimmät ovat D2 (ergokalsiferoli) ja D3 (kolekalsiferoli).
    Elimistö valmistaa D3-vitamiinia itse, kun iho altistuu riittävälle määrälle auringonvaloa tai vastaavaa UV-säteilyä. Auringonvalo onkin tehokas D-vitamiinin lähde, mutta vain jos aurinko paistaa riittävän korkealla. Suuressa osassa Eurooppaa näin on vain kesällä, joten elimistö pystyy tuottamaan riittävästi D-vitamiinia vain kesäkuukausina.

    D2-vitamiinia saadaan vain ravinnosta. Sitä tuottavat tietyt sienet ja kasvit altistuessaan ultraviolettisäteilylle. Sekä D2- että D3-vitamiinin on aktivoiduttava maksassa ja munuaisissa muuttuakseen biologisesti aktiiviseksi D-vitamiiniksi. Aiemmin tutkijat uskoivat, että molemmat D-vitamiinin muodot olivat elimistön kannalta yhtä tehokkaita. Mittausmenetelmästä riippuen D3-vitamiini kuitenkin nostaa veren D-vitamiinitasoja 56–87 prosenttia D2-vitamiinia tehokkaammin. Lisäksi D3 varastoituu rasvakudokseen kolme kertaa tehokkaammin kuin D2.* 
    * Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

    Lapset ja iäkkäämmät ihmiset tarvitsevat enemmän D-vitamiinia kuin muut ikäryhmät.

    D-vitamiinilla on elimistössä lukuisia tärkeitä tehtäviä:

    • edistää hampaiden ja luiden pysymistä normaaleina
    • edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
    • edistää veren normaalia kalsiumtasoa sekä kalsiumin ja fosforin imeytymistä
    • edistää immuunijärjestelmän toimintaa ja normaalia lihastoimintaa.


    Kasvissyöjille ja vegaaneille sopivat D-vitamiininlähteet

    Aurinko ja ravintolisät

    D-vitamiinia auringosta

    D-vitamiinin esiastetta muodostuu iholla kolesterolista, kun iho altistuu riittävälle määrälle auringonvaloa tai vastaavaa UV-säteilyä. Tämä esiaste on muunnettava (hydroksyloitava) maksassa ja munuaisissa, jotta siitä tulee elimistön tarvitsemaa aktiivista D-vitamiinia.
    Auringonvalo on hyvä D-vitamiininlähde, mutta vitamiinia muodostuu vain auringon paistaessa riittävän korkealla. Suomen kaltaisissa pohjoisissa maissa auringosta saadaan riittävästi D-vitamiinia vain kesäisin.

    Milloin D-vitamiinia muodostuu?

    Elimistö alkaa valmistaa D-vitamiinia auringonvalon avulla, kun ultraviolettisäteilyä mittaava UV-indeksi on vähintään 3. Jos mietit, saatko auringosta tarpeeksi D-vitamiinia, katso omaa varjoasi. Jos varjo on enintään saman pituinen kuin sinä itse, iholla voi muodostua D-vitamiinia. Jos taas varjosi on sinua pitempi, D-vitamiinia ei muodostu. 

     

    Kasvipohjaisessa ruokavaliossa vähän D-vitamiinia

    Täysin kasvipohjaisesta ruokavaliosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringonvalolle altistuvat sienet sisältävät jonkin verran D-vitamiinia, mutta osa siitä haihtuu kuumentamisen yhteydessä. Kesäisin auringonvalo riittää useimmiten turvaamaan D-vitamiinin tarpeen, vaikkei ruokavalioon kuuluisi lainkaan eläinkunnan tuotteita, mutta talvikuukausina (lokakuusta huhtikuuhun) saanti jää pohjoisilla leveysasteilla väistämättä liian vähäiseksi. Elimistö varastoi jonkin verran auringonvalon avulla valmistamaansa ylimääräistä D-vitamiinia, mutta tämä varasto ei riitä koko talveksi. Ilman vitamiinilisiä suuri osa pohjoisen pallonpuoliskon väestöstä kärsisi alhaisista D-vitamiinitasoista viimeistään joulukuussa.  

    D-vitamiinin tarve

    Tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäinen vitamiinilisä ylläpitää veren D-vitamiinitasoja tehokkaammin kuin viikoittain tai kuukausittain otettavat suuret annokset. 

    D-vitamiinilisää suositellaan yleisesti:

    • 0–2-vuotiaille lapsille (D-vitamiinitipat) sekä yli 70-vuotiaille
    • raskaana oleville
    • jos vietät paljon aikaa sisätiloissa tai käytät peittävää vaatetusta, joka rajoittaa auringolle altistumista
    • jos sinulla on tumma iho (melaniini vähentää ihon kykyä tuottaa D-vitamiinia auringonvalon avulla)
    • iästä riippumatta kaikille, joilla on kohonnut riski sairastua osteoporoosiin.

    Vegaaneille ja kasvissyöjille suositellaan yleisten auringonvaloa koskevien suositusten noudattamista ja talvisin mahdollista D-vitamiinilisää. 

    Elimistön D-vitamiinitaso voidaan selvittää verikokeella, joka mittaa veren 25-hydroksi-D-vitamiinin (25(OH)-D) pitoisuuden (yksikkö nmol/l). D-vitamiinitasot on luokiteltu seuraavasti:

    • < 12 nmol/l: vakava puutos
    • 12-25 nmol/l: puutos
    • 25-50 nmol/l: riittämätön saanti
    • > 50 nmol/l: riittävä saanti
    • 75-150 nmol/l: tavoitteen mukainen saanti
    • > noin 200 nmol/l: liikasaannin riski

    > = enemmän kuin
    < = vähemmän kuin

    Muuntotaulukko

    1 nmol/l = 0,4 ng/ml
    1 ng/ml = 2,5 nmol/l

    D-vitamiinitason mittaaminen

    Turvallisin tapa määrittää D-vitamiinitaso on verikoe. Terveiden henkilöiden D-vitamiinitasoja ei ole välttämätöntä mitata, mutta tietyissä tilanteissa D-vitamiinitaso kannattaa selvittää.

    Esimerkiksi jos elintapojen perusteella on syytä epäillä D-vitamiinivajetta, mittaus saattaa olla tarpeellinen. Mittausperusteita voivat olla tunnetusti heikompaan D-vitamiinin saantiin liittyvät tekijät, kuten vähäinen altistuminen auringonvalolle tai heikkolaatuinen ruokavalio, mutta myös tietyt D-vitamiinin imeytymiseen vaikuttavat lääkkeet, jotka nostavat elimistön D-vitamiinin tarvetta.

    Terveysväitteet

    Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on arvioinut D-vitamiiniin liittyvää tutkimusnäyttöä ja sallinut seuraavat D-vitamiinia koskevat terveysväitteet:

    • edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä/hyödyntämistä
    • edistää veren normaalia kalsiumtasoa
    • edistää luiden pysymistä normaaleina
    • edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä
    • edistää hampaiden pysymistä normaaleina
    • edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
    • osallistuu solujen jakautumisprosessiin.


    Yli 60-vuotiaat miehet ja naiset: D-vitamiini auttaa vähentämään tasapainovaikeuksiin sekä lihasheikkouteen liittyvää kaatumisriskiä. Kaatuminen on luunmurtumien riskitekijä 60 vuotta täyttäneiden miesten ja naisten keskuudessa (artikla 14a).