Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  Hivenainepuutokset voivat näkyä ihosta ja hiuksista
  Hivenainepuutokset voivat näkyä ihosta ja hiuksista

  On kovin yleistä, että teini-ikäiset tuskailevat ulkonäköpaineiden kanssa.  Heidän iho-, hius- ja kynsiongelmat liitetään usein murrosiän aiheuttamaan hormoniepätasapainoon. Kuitenkin todennäköisempi syy edellä mainittuihin ongelmiin on se, että he eivät saa ruuasta riittävästi tarvittavia ravintoaineita. 

  Vahvemmat hiukset, puhtaampi iho, pidemmät kynnet. Kuulosta kauneusklinikan mainokselta, joka on sekä  houkuttelevaa että lupaavaa. Mutta apua ei saa, jos kehossa  ei ole riittävästi hivenaineita. Menetetään vain aikaa, vaivaa ja rahaa, ilman tuloksia.

  Epäterveellinen ruokavalio on ravintoköyhä ja kapea-alainen, eikä sisällä kylliksi tärkeitä hivenaineita, esimerkiksi sinkkiä ja seleeniä. Iho-, hius- ja kynsiongelmat voivat johtua tärkeiden hivenaineiden puutteesta. Useimmiten on puutetta seleenistä ja sinkistä.

   

  Ei vain ulkonäön vuoksi

  Vaikka yllämainittu hivenainepuutos voikin aiheuttaa yleisimpiä iho, hius- ja kynsiongelmia, hivenaineita ei tule syödä pelkästään ulkonäön vuoksi. Hivenainepuutokset pitkittyessään johtavat vakavampiin terveysongelmiin. Elimistö tarvitsee riittävästi ravintoaineita elintoimintojensa ylläpitämiseen. 

  Elimistön toiminnoille tärkeitä hivenaineita

  Sinkin tiedetään olevan hyväksi iholle, ja sekä seleeni että sinkki edistävät hiusten ja kynsien kasvua. Näitä hivenaineita tarvitaan myös vahvistamaan vastustuskykyä ja suojaamaan soluja hapettumisstressiltä. Lisäksi seleeni edistää siittiösolujen tuotantoa ja sinkki osallistuu tasapainottamaan hormonien kuten testosteronin toimintaa. 

  Seleeni on välttämätön hivenaine kilpirauhasen toiminnalle.

   
  Pharmanord image

  Maaperässämme ei ole riittävästi seleeniä

  Ruoan seleenipitoisuus liittyy läheisesti sen kasvupaikkaan. Maaperän seleenipitoisuus vaihtelee suuresti eri puolilla maailmaa. Suurimmassa osassa Eurooppaa viljelymaa sisältää liian vähän seleeniä. Näin myös Suomessa. Huolimatta siitä, että meillä sitä on lisätty maalannoitteisiin, riittävään seleenin saantiin tulee kiinnittää huomiota.

  Pharma Nordin seleeni imeytyy hyvin

  Riittävän seleenin saaminen ruokavaliosta on melkoinen haaste, jos sitä on liian vähän maaperässä. Ravintolisä voi olla kätevä tapa huolehtia seleenin ja sinkin saannista. Valittaessa Bio-Selen+ Sinkki valmisteen, tabletissa on seleenin ja sinkin lisäksi A-, B6-, C- ja E-vitamiineja.

  Pharma Nordin valmisteen seleeni on patentoitu seleenihiiva

  Bio-Selen+ Sinkki sisältää patentoitua seleenihiivaa, SelenoPrecisea. Sen biologinen hyötyosuus on 88,7 %. Orgaaninen seleenihiiva imeytyy hyvin ja sillä voit huolehtia riittävän seleenin saannista.  Valmisteen hiiva on inaktivoitu kuumentamalla.