Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  Meistä yhä useammat ottavat D-vitamiinia ravintolisänä. Keväällä tälle on erityinen tarve, koska D-vitamiinista on puutetta auringon oltua pitkään piilossa.
  Tutkimus osoittaa parhaan mahdollisen D-vitamiinimuodon

  Iso-Britanniassa on valmistunut tutkimus, joka näyttää D3-vitamiinin osoittautuvan ylivoimaiseksi valinnaksi verrattuna D2-vitamiiniin D-vitamiinivalmisteissa. Laajasta valmistevalikoimasta on  parasta valita tieteellisin tutkimuksin dokumentoitu D-vitamiinivalmiste.

  Runsaan tietotulvan ja tarjonnan keskellä on joskus vaikea tehdä valintoja. Esimerkiksi minkä D-vitamiinivalmisteen valitsisin?
  Meistä yhä useammat ottavat päivittäin D-vitamiinia ravintolisänä. Keväällä tälle  on erityinen tarve, koska D-vitamiinista on puutetta auringon oltua pitkään piilossa.
  Suomen terveysviranomaiset suosittelevat D-vitamiinilisää kaikille kansalaisilleen talvisaikaan, jolloin D-vitamiinitasomme veressä ovat matalimmillaan.  Riskiryhmiin kuuluvia, joilla on krooninen D-vitamiinin puutos, kehotetaan käyttämään D-vitamiinilisää ympäri vuoden.
  Surreyn yliopiston brittitutkijat ovat osoittaneet, miten  tärkeää on valita  D-vitamiinivalmiste, joka on oikeassa muodossa. Useiden eri versioiden välillä  on eroja, ja D2-vitamiinin ja  D3-vitamiinien välillä on merkittävä ero.

  Pharmanord image

  D3-vitamiini on paras immuunijärjestelmälle

  Helmikuussa 2022 Frontieer in Immonology-lehdessä julkaistun uuden brittitutkimuksen mukaan D2–vitamiinilla ei ole samaa mitattavissa olevaa vaikutusta immuunijärjestelmään, kuin mitä  D3–vitamiinilla on.
  Tutkijat havaitsivat eron antamalla vapaaehtoisille päivittäin joko D2- tai D3–vitamiinilisää 12 viikon ajan.
  Tutkimuksessa osoitettiin selvästi, että D3-vitamiini aktivoi elimistössä sitä reittiä, joka on avainasemassa immuunipuolustukselle ja sen valkosoluille, jotka kaikki on varustettu D-vitamiinireseptoreilla. Samaa aktivoivaa vaikutusta ei havaittu D2-vitamiinilla.

  D3-vitamiini imeytyy helpommin verenkiertoon kuin D2-vitamiini

  Uuden brittitutkimuksen lisäksi vuonna 2012 American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa D3-vitamiinin nostavan paljon paremmin veren 25(OH)D-pitoisuutta verrattuna D2-vitamiiniin. 25(OH)D on yleisimmissä verikokeissa mitattu D-vitamiinin muoto, jolla saadaan tietoa elimistön D-vitamiiniarvoista.
  Tutkimuksen tutkijat päätyivät jo kymmen vuotta sitten siihen, että D3-vitamiini on tarkoituksenmukaisin D-vitamiinimuoto ravintolisissä käytettäviksi.

  Tieteellisesti dokumentoitu D3-vitamiinivalmiste

  Jos haluat olla täysin varma, että saat rahoillesi vastinetta käyttämästäsi D-vitamiinivalmisteesta, on hyvä valita valmiste, jonka tehokkuus on osoitettu tieteellisillä tutkimuksilla.  
  Pharma Nordin D-Pearls on testattu kliinisillä tutkimuksilla ja on osoitettu jo usein, että se imeytyy hyvin ja toimii odotetusti. Tämä on erityisen merkityksellistä tieteellisen tutkmuksen yhteydessä. On tärkeää, että kuluttajat voivat luottaa ostamiinsa tuotteisiin.

  Durrant LR, Bucca G, Hesketh A, Möller-Levet C, Tripkovic L, Wu H, Hart KH, Mathers JC, Elliott RM, Lanham-New SA and Smith CP (2022) Vitamins D2 and D3 have overlapping but different effects on the human immune system revealed through analysis of the blood transcriptome. Frontiers in Immunology, 13: 790444 (DOI: 10.3389/fimmu.2022.790444).

  image title is missingimage alt is missing