Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  Onko iäkkäiden mahdollista parantaa elämänlaatuaan?
  Iän karttuessa terveyteen liittyvät asiat alkavat askarruttaa yhä useampia. Moni miettii myös, voiko päivittäisellä ravintolisien käytöllä olla vaikutusta elämänlaatuun.  Ruotsalaisessa KiSel10-tutkimuksessa todettiin jo vuosikymmen sitten, että seleenin ja ubikinonin käyttö edistää ikäihmisten terveyttä ja hyvinvointia. 

   

  KiSel-10-tutkimuksessa (Alehagen ym. 2012) joukko terveitä ikäihmisiä nautti seleeni- ja ubikinonivalmisteita päivittäin neljän vuoden ajan. Tutkimus toteutettiin niin sanottuna kaksoissokkotutkimuksena, jossa osa osallistujista kuului verrokkiryhmään ja sai aktiiviaineita sisältämättömiä lumetabletteja. Kun ryhmiä verrattiin keskenään, havaittiin, että seleeni ja ubikinoni paransivat osanottajien elämänlaatua ja takasivat vakaamman terveyden. 

   

  Ubikinonia ja seleeniä nauttineet vahvoilla

  Koska tutkijat ovat olleet kiinnostuneita myös seleenin ja ubikinonin pitkäaikaisvaikutuksista, he ovat verranneet ravintolisiä käyttäneiden ja verrokkiryhmän osanottajien terveydentilaa kymmenen vuotta ja nyt kaksitoista vuotta alkuperäisen tutkimuksen päättymisen jälkeen (Alehagen ym. 2018). Ryhmien välillä on ollut havaittavissa merkittävä ero terveydessä ja hyvinvoinnissa, joten seleenin ja ubikinonin nauttimisella vaikuttaisi olevan pitkäaikainen myönteinen vaikutus ikääntyneiden terveyteen. 

  Kaksitoista seurantatutkimusta

  Alkuperäistä KiSel-10-tutkimusta johti tutkijakollegoineen Linköpingin yliopiston kardiologi Urban Alehagen. Tutkimusryhmä on julkaissut 12 seurantatutkimusta, jotka perustuvat KiSel10-tutkimuksen neljän vuoden tutkimusperiodin aikana otettuihin yli 50 000 verinäytteeseen. Jokainen 12 tutkimuksesta on osaltaan tuonut lisänäyttöä siitä, että ubikinonin ja seleenin yhteiskäyttö on erittäin hyödyllistä ikäihmisten terveyden ylläpitämisen kannalta.
   

  SelenoPrecisen ja Bio-Qinon Q10:n edut

  KiSel10-tutkimuksessa käytettiin Pharma Nordin seleeni- ja ubikinonivalmisteita, SelenoPrecisea ja Bio-Qinon Q10:tä. SelenoPrecise sisältää orgaanista seleenihiivaa ja on todella hyvin imeytyvä, sillä 88,7 prosenttia sen seleenisisällöstä imeytyy elimistön hyödynnettäväksi. Seleeni tukee kilpirauhasen normaalia toimintaa ja immuunijärjestelmää sekä hiusten ja kynsien normaalia kasvua. Lisäksi elimistön yli 25 seleenistä riippuvaista entsyymiä tarvitsee seleeniä pystyäkseen toimimaan eri tehtävissään. 

   

  Bio-Qinon Q10 sisältää korkealaatuista ja tutkitusti imeytyvää ubikinonia ja B2-vitamiinia, joka auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa soluissa.

   
  Bio-Qinon Active Q10 GOLD
  SelenoPrecise®

   

  Lähteet

  1. Alehagen U, et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-years prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. International Journal of Cardiology. 2013.

  2. Alehagen U, et al. Still reduced cardiovascular mortality 12 years after supplementation with selenium and coenzyme Q10 for four years: A validation of previous 10-year follow-up results of a prospective randomized double-blind placebo-controlled trial in elderly. PLoS One. 2018