Etsi

  Hakutulokset

  Sulje

  Uusi tieteellinen näyttö: Resepti, joka parantaa ikäihmisten elämänlaatua
  Vanhatkin ihmiset voivat ylläpitää elinvoimansa ja pysyä terveinä  täysin luonnollisella tavalla. Siihen tarvitaan kaksi elintärkeää ravintolisää.  Lue ruotsalaisesta tutkimuksesta, joka muuttaa käsitystä vanhusten terveydestä.

  Askarruttaako vanheneminen? Nyt siihen on syytä entistä vähemmän. Kun haluat pysyä terveenä ja ylläpitää elämänlaatusi, lisää kaksi elintärkeää ravinnetta päivittäiseen ruokavalioosi. Ruotsalaiset tiedemiehet ovat osoittaneet, että seleenin ja koentsyymi Q10:n yhdistelmä vaikuttaa merkittävästi vanhojen ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkimuksen johtaja oli tohtori Urban Alehagen, Linköpingin yliopiston kardiologi eli sydänlääkäri, ja se julkaistiin arvostetussa Biofactors-lehdessä.

  Jo aikaisempi tutkimus ylsi otsikoihin kautta maailman

  Kerta ei ole ensimmäinen. Jo aikaisemmissa tutkimuksissa Alehagen ryhmineen paljasti kyseisten ravinteiden voiman. Ryhmä julkaisi aiheesta ensimmäisen tutkimuksensa vuonna 2013 osoittaen, että seleeni (SelenoPrecise) ja koentsyymi Q10 (Bio-Qinon Q10), joita annettiin suurelle ryhmälle terveitä mutta vanhoja koehenkilöitä, paransi heidän elämänlaatuaan monin tavoin. Tutkimus, nimeltään KiSel-10, julkaistiin kautta maailman luetussa International Journal of Cardiology -lehdessä ja huomioitiin laajalti.

  Useita vakuuttavia näyttöjä

  Alehagenin uraauurtavaan tutkimukseen osallistui 443 miestä ja naista, jotka olivat 70–88-vuotiaita. Ensimmäisen tutkimuksen jälkeen Alehagen tutkijaryhmineen on edelleen analysoinut alkuperäisisiä verinäytteitä, jotka otettiin niiden neljän vuoden aikana, jolloin tutkittavat saivat joko seleeni ja koentsyymi Q10 -hoitoa tai samannäköisiä lumevalmisteita. Jokainen uusi tutkimustulos on osoittanut tutkijaryhmälle uutta vakuuttavaa näyttöä näiden ravintolisien merkityksestä.

  Nyt huomio kohdistettiin sydämeen muodostuvaan fibroosiin

  Fibroosi tarkoittaa arpimaista sidekudosta, jota muodostuu mm. sydämeen, kun sen omat sydänperäiset solut kuolevat ja uusien muodostuminen on vähäistä. Fibroosi liittyy sekä sydänsairauksiin että ikääntymiseen. Sydämessä fibroosi paksuntaa ja jäykistää sydänlihasta ja vähentää  sydämen lyöntivoimaa. Siksi sydän, jossa on diagnosoitu vajaatoiminta, laajenee.
  Uusin tutkimus, järjestyksessään kahdestoista alkuperäisestä KiSel-10-aineistosta julkaistu, vahvisti käsitystä, että kahden edellä mainitun ravintolisän yhdistelmä auttaa vanhoja ihmisiä ylläpitämään elämänlaatuaan ja yleistä terveyttään. Tutkijat havaitsivat, että ryhmällä, joka oli saanut seleeniä ja ubikinonia, yhdistelmä ehkäisi fibroosin eli sidekudoksen muodostumista sydänlihakseen. Koska aineiston aikaisemmassa tutkimuksessa todettiin sydäntautien ja -kuolleisuuden vähenevän, tämä saattaisi olla tulosta nimenomaan fibroosin vähemmästä muodostumisesta.

  Kaksi valmistetta, jotka muuttavat vanhenemisen käsitteen

  SelenoPrecise on ainutlaatuinen, patentoitu seleenihiiva, joka tutkitusti imeytyy 88,7-prosenttisesti elimistöön. Tämä onkin erinomainen asia, koska jokainen meistä tarvitsee seleeniä mm. seuraaviin elintoimintoihin:

  •  se vaikuttaa osaltaan normaalin immuunijärjestelmän ylläpitämisessä
  •  se vaikuttaa osaltaan kilpirauhasen normaaliin toimintaan
  •  se auttaa suojaamaan soluja hapetusstressiltä


  Seleeniä saaneiden ryhmässä jokainen jäsen sai seleeniä 200 mikrogrammaa päivässä. Tämä on noin neljä kertaa se määrä, minkä keskivertoeurooppalainen saa ruokavaliostaan.

  Vähentää väsymystä ja uupumusta

  Toinen valmiste, jota tässä uraauurtavassa ja laajassa tutkimuksessa käytettiin, oli Bio-Qinon Q10, joka sisältää korkealaatuista koentsyymi Q10:ntä – samaa kuin elimistössämme – sekä C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.
  Koentsyymi Q10 on vitamiinin kaltainen aine, jota on solujemme ”voimalaitoksissa” – eli mitokondrioissa – joissa energiamme tuotetaan. Elimistömme valmistaa Q10:ntä, mutta elimistön vanhetessa yhdisteen sisäsyntyinen tuotanto vähenee. Vanhoilla ihmisillä koentsyymi Q10:n tuotanto on vain murto-osan verrattuna aikaan, jolloin he olivat vähän yli kaksikymppisiä. Ei siis ihme, että seniorikansalaiset ovat ottaneet Bio-Qinon Q10:n omaksi valmisteekseen.

  Arvokkaita ja hyödyllisiä tutkimuksia

  Kaikki 12 tutkimusta, jotka Urban Alehagen tutkijoineen on toistaiseksi tehnyt, auttavat meitä ymmärtämään ikääntymisprosessia ja sen vaikutuksia. Samaan aikaan nämä arvostetut tutkimukset osoittavat, kuinka luonnonmukaisen yhdisteen avulla voi säilyttää elämänlaatunsa. Tällä yhdisteellä näyttää olevan merkityksensä myös terveydelle.

   

  Lisätietoa seleenistä

  Lisätietoa Bio-Qinon Active Q10 GOLD